Popeljite se z vrtiljakom v New Yorku
Popeljite se z vrtiljakom v New Yorku
Anonim
SeaGlass Carousel baterijo
SeaGlass Carousel baterijo

New York City je dom številnih različnih vrtiljakov, ki so odlična dejavnost za popotnike z majhnimi otroki, pa tudi za ljubitelje vrtiljakov vseh starosti. Naš pregled vrtiljakov vam bo pomagal najti popolnega za vašo pot v New Yorku.

Vrtiljak v Central Parku

Central Park Carousel v New Yorku, New York
Central Park Carousel v New Yorku, New York

Obiskovalci Central Parka uživajo v vožnjah z vrtiljakom od leta 1873, ko je vrtiljak prvič postal dom sredi parka v 64. ulici. Prvi vrtiljak v Central Parku je poganjal konj ali mula, ki se nahaja pod ploščadjo.

Današnji vrtiljak Central Park je četrti, ki zaseda to mesto, vendar ima svojo zgodovino - leta 1908 sta ga izdelala Stein & Goldstein, obnovila pa ga je Central Park Conservancy, potem ko so ga odkrili v zapuščenem vozičku. postaja na Coney Islandu. Je eden največjih vrtiljakov v ZDA in velja za odličen primer ameriške ljudske umetnosti. Skoraj četrt milijona jahačev doživi vrtiljak Central Park, ki ima 57 konj, ki so vsi bili ali so v postopku obnove.

SeaGlass Carousel at the Battery

SeaGlass Carousel
SeaGlass Carousel

Najnovejši vrtiljak v New Yorku, SeaGlassVrtiljak v The Batteryju ni podoben nobenemu drugemu vrtiljaku, ki ste ga že videli. Vsak kolesar sedi v mavrični ribi, ki se vrti sama, pa tudi s skupino drugih rib, nato pa se vrti tudi celoten vrtiljak. To je čudovita in edinstvena izkušnja.

Le Carousel v Bryant Parku

Le Carousel v Bryant Parku
Le Carousel v Bryant Parku

Le Carousel in Bryant Park je posebej za Bryant Park zasnovalo podjetje Fabricon Carousel Company s sedežem v Brooklynu. Vsebuje 14 živali, ki so vse replike klasičnih bitij z vrtiljaka. Kolesarji vrtiljaka bodo uživali ob poslušanju francoske kabaretske glasbe, medtem ko bodo gledali Bryant Park, ki se vrti mimo iz Le Carousela.

Vrtiljak v Prospect Parku

Prospect Park Carousel
Prospect Park Carousel

Zveza Prospect Park Alliance je leta 1990 obnovila vrtiljak Central Park in ponovno ujela 57 čudovito izrezljanih konj Charlesa Carmela iz leta 1912 ter leva, žirafo, jelena in dve kočiji. Nahaja se v otroškem kotičku v parku Prospect in je odlična postaja za kombiniranje z obiskom živalskega vrta Prospect Park, centra Audubon ali zgodovinske hiše Lefferts.

Jane's Carousel v parku Brooklyn Bridge

jane's carousel nyc
jane's carousel nyc

Prvi vrtiljak, ki je bil uvrščen v register zgodovinskih krajev, Jane's Carousel je izdelalo podjetje Philadelphia Toboggan Company leta 1922 in se je najprej imenovalo Youngstown, Ohio dom. Zdaj v parku Brooklyn Bridge sta vrtiljak in paviljon, ki ga je naročil Nouvel, darilo prebivalcem mesta New York s strani družine Walentas. Jane's Carousel je dobil ime po Jane Walentas,ki je vrtiljak začela obnavljati leta 1984 v svojem studiu DUMBO, potem ko ga je kupila na dražbi.

bug vrtiljak v živalskem vrtu Bronx

Vrtiljak hroščev v živalskem vrtu Bronx
Vrtiljak hroščev v živalskem vrtu Bronx

Ne glede na to, ali se želite jahati na kobilici ali bogomolki, vas bo vrtiljak za žuželke živalskega vrta Bronx zagotovo zabaval. Na voljo so celo drsna steklena vrata, ki zaprejo vrtiljak, zaradi česar je celoletni užitek.

Flushing Meadows Corona Park Carousel

Vrtiljak na svetovni razstavi v New Yorku
Vrtiljak na svetovni razstavi v New Yorku

Vrtiljak Flushing Meadows Corona Park, ki se nahaja v vodilnem parku Queens, je debitiral na svetovnem sejmu leta 1964 in je bil dejansko ustvarjen s kombinacijo dveh vrtiljakov na Coney Islandu, Feltman Carousel (približno 1903) in Stubbman Carousel (približno 1908).). Eden od samo šestih vrtiljakov, ki predstavljajo bliskovit, barvit slog Marcusa Charlesa Illionsa, je eden najbolj priljubljenih spominov na svetovno sejmo v parku Flushing Meadows Corona.

Priporočena: